(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Broskvová bábovka- dvoubarevná
Potřebné ingredience
4 vejce, 130g másla, 250g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 250g polohrubé mouky, 1/2 prdopeče, 100ml mléka, 200g oloupaných broskví, 20g kakaa- tuk a hrubá mouka (já dávám i strouhanku) na formu.
Postup přípravy
Máslo utřeme do pěny a postupně přidáváme moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky. Ke směsi dále přidáváme postupně střídavě mouku prosátou s prdopečem a mléko. Pak lehce vmícháme sníh z bílků. Broskve nakrájíme na menší kousky, přidáme do těsta a promícháme. Část těsta oddělíme a obarvíme kakaem. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme a naplníme střídavě světlým a tmavým těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160°C asi 45 min. Po částečném vychladnutí vyklopíme a pocukrujeme.
Poznámka: prdopeč = prášek do pečiva
Poznámka: prdopeč = prášek do pečiva
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jafinka
(upraveno)
9. 5. 2008, 21:11
Dobrý večer, dělala jsem vaši bábovku a všem moc chutnala děkuji za receptík Jana
bububububu
(upraveno)
16. 5. 2008, 14:05
@Jafinka
děkuju, je opravdu výborná, taková mokvavá, vůbec není suchá